Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), която след промените в

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), която след промените в
Коментари Харесай

Прокурорите прехвърлят казуса Коцев към ИВСС и М-во на правосъдието

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), която след измененията в конституцията извършва функционалностите на Висш прокурорски съвет, е изпратила до основния контрольор на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС) Теодора Точкова писмото от някогашния към този момент правосъден министър Атанас Славов, в което той желае да бъде осъществена цялостна, справедлива и всестранна инспекция на твърдените обстоятелства и условия за оказан напън върху Живко Коцев в качеството му на основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Според прокурорите Точкова би трябвало да реши дали са налице учредения за осъществяване на инспекция. Те желаят също да уведоми Прокурорската гилдия за подхванатите дейности и резултатите от инспекцията.

Прокурорите смятат също, че в писмото на Славов не са посочени правни учредения, кореспондиращи с настояванията към колегията.

Не били приложени и писмени документи и доказателства. От прокурорската гилдия показват още, че осъществяването на инспекция по случая и ангажиране на дисциплинарна отговорност са от компетентността на министъра на правораздаването и надвишават нейните пълномощията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР